JUDO

Alžirac odbio da se bori sa Izraelcem pa suspendovan na deset godina

Alžirski džudista Feti Nurin i njegov trener Amar Benihlef suspendovani su na po 10 godina, pošto su se povukli sa Olimpijskih igara u Tokiju.

Oni su to učinili jer nisu željeli borbu protiv izraelskog protivnika. Nurin je tada je rekao da je zbog političke podrške Palestini odbio da se takmiči protiv Izraelca.

Međunarodna džudo federacija saopštila je da su Nurin i Benihlef “zlonamjerno” iskoristili Olimpijske igre “kao platformu za protest i promociju političke i religijske propagande”.

U saopštenju se navodi da je to jasno i ozbiljno kršenje statuta Međunarodne džudo federacije, etičkog koda i olimpijske povelje.

Na olimpijskom turniru u Tokiju, Nurin je trebalo u prvom kolu da se bori protiv Mohameda Abdalrasula iz Sudana, a u slučaju pobjede, protivnik bi mu bio Izraelac Tohar Butbul. On je tada privremeno suspendovan, a Olimpijski komitet Alžira mu je oduzeo akreditaciju i poslao ga kući iz Tokija. Suspenzija će trajati do 23. jula 2031. godine, a džudista i trener imaju pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. To nije prvi put da je Nurin odustao od takmičenja zbog protivnika iz Izraela, pošto se iz istog razloga povukao sa Svjetskog prvenstva 2019. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: house for sale pattaya
  2. Povratni ping: djgrup
  3. Povratni ping: 다시보기
Back to top button