BIHFUDBAL

TU JE VRANČIĆ, OPET NEMA KOVAČEVIĆA Petev ide po šest bodova

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivajlo Petev nije puno mijenjao sastav za oktobarski ciklus kvalifikacija u kojem će se tim igrati protiv Kazahstana i Ukrajine.

Nova-stara imena na spisku su Mario Vrančić i Almedin Ziljkić, a ponovo je izostavljen golman Vladan Kovačević, koji sjajno brani u poljskom Rakovu.

Bugarski stručnjak istakao je da nije želio da remeti odnose u reprezentaciji pozivom za Kovačevića, te da se nada da će uskoro Muhamed Bešić se vratiti u formu koja bi mu otvorila vrata reprezentacije.

Poslije sjajnog remija u Francuskoj, “zmajevi” su pokvarili utisak pomalo nesrećnim remijem sa Kazahstanom, pa nemaju previše izbora pred dva vezana gostovanja.

– Odlična varijanta bi bila da osvojimo šest bodova, prvo smo skoncentrisani na Kazahstan, pa onda na Ukrajinu. Bitno je kako ćemo izgledati i igrati. Možemo pobijedimo obje utakmice, fudbal je čudo, idemo na Kazahstan, a onda ćemo misliti o Ukrajini. Šest bodova bi bilo odlično – rekao je Petev.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 4. oktobar, a meč u Nur Sultanu je 9. oktobra u 15. časova, dok je meč na “Lvov areni” tri dana kasnije.

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić. Odbrana: Branimir Cipetić, Mateo Sušić, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Siniša Saničanin, Adnan Kovačević, Aleksandar Jovičić, Ajdin Nukić. Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Mario Vrančić, Miroslav Stevanović, Adi Nalić, Almedin Ziljkić. Napad: Edin Džeko, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button