EVROPSKE LIGEFUDBAL

„U PSŽ sam došao zato što sam musliman“

Jedno od pojačanja Pari Sen Žermena ovog ljeta je Marokanac Ašraf Hakimi, koji je stigao iz Intera, a sjajni desni bek ističe da novac nije bio jedini razlog dolaska u prestonicu Francuske.

– Iako sam odrastao u Španiji, mi smo Marokanci. Kod kuće razgovaramo na arapskom, muslimani smo, jedemo marokansku hranu. Kada sam sa 14 godina dobio poziv Maroka, nisam ni sekunde razmišljao. Kasnije je bilo kontakata sa Španijom, ali ja sam još ranije donio odluku. Jedan od razloga što sam stigao u Pariz je taj što sam musliman, a ovde je velika arapska i muslimanska zajednica. Znam da ću se zbog toga osjećati kao kod kuće – rekao je Hakimi.

„Sveci“ su ga platili 60 miliona evra, a on je na startu sezone jedan od najboljih igrača. U prošlom kolu protiv Meca postigao dva gola i donio trijumf PSŽ-u.

– Imao sam dvije ponude, ali intuicija mi je rekla da moram da dođem u Pariz i da ću tu biti srećan. PSŽ je sjajan klub, cijenim koliko su me ljudi ovdje željeli. Imao sam i sreću što je moj dolazak propraćen velikim transferima i već sam siguran da nisam pogriješio. Osjećam se dobro, imamo tim snova i srećan sam što sam njegov dio – dodao je on.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button