FUDBAL

Enrike zvao klinca iz Barse: On je i više nego spreman

Na spisku španskog selektora Luisa Enrikea je 23 fudbalera, a “crvena furija” će 6. okotbra igrati protiv Italije u polufinalu Lige nacija.

Veliko iznenađenje na spisku je 17-godišnji fudbaler Barselone Gavi, a španskim novinarima zapada za oči što po treći uzastopni put nije pozvan niti jedan igrač Reala.

U odnosu na septembarski sastav u španskom timu nema mnogo izmjena. Opravdan izostanak zabilježiće Alvaro Morata koji je povrijeđen, neće igrati ni Đerar Moreno, kao ni Đordi Alba.

Na spisku selektora Luisa Enrikea su golmani Unai Simon, David De Hea i Robert Sančes, defanzivci Pedro Poro, Cesar Aspilikueta, Emerik Lapor, Erik Garsija, Injigo Martines, Pau Tores, Serhio Regilon i Markos Alonso. Među vezistima su Rodri, Serhio Buskets, Gavi, Koke, Mikel Merino, Pedri, Markos Ljorente, Pablo Fornals, Pablo Sarabija, Mikel Ojarsabal i napadači Feran Tores i Jeremi Pino.

Među pozvanim fudbalerima su Jeremi i Pedro Poro koji su tek jednom do sada igrali za nacionalni tim Španije, a priliku za debi će imati mladi igrač Barselone Pablo Martin Gavi koji ima inače tek 17 godina.

– Opasna je stvar rizikovati sa mladim igračima kojima ne vjeruješ. Nemam sumnje da će on biti važan za budućnost. Možda sam ga zvao prerano, ne znam, ali godine nisu bitne. Dopada mi se ono što vidim i hoću da ga vidim u našem timu i da vidim da li će se uklopiti u našu igru. On je i više nego spreman – kaže Luis Enrike.

On je dodao da vjeruje u Markosa Ljorentea za koga kaže da je ubijeđen da bi doprinio i kao golman, a objasnio je i zašto nije zvao Ansua Fatija iz Barselone. Takođe je govorio i o Eriku Garsiji za kog nema uvijek mjesta u timu Barselone.

– Divno je vidjeti ga na terenu. Htio sam da ga zovem, ali samo da bi bio sa nama. Najbolje je ipak da on ne dođe sada, da se oporavi do svog nivoa što prije. Što se tiče Erika Garsije on je kod nas jer je odličan igrač. Insistiram na tome da svako prihvati kritiku i nemam sumnju da on zna kako da se nosi sa time – dodao je španski selektor.

Španci će igrati polufinale Lige nacija protiv Italije u srijedu 6. oktobra, dok je finale 10. oktobra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: look what i found
  2. Povratni ping: Mushroom liberty cap
  3. Povratni ping: 다시보기사이트
Back to top button