ATPTENIS

FRANCUZOV PATENT Najčudniji servis ikada, a nisu ga izveli Kirjos i Per VIDEO

Posljednjih godina u tenisu postao je popularan takozvani “anderarm” servis, koji je posebno počeo da koristi Nik Kirjos, čime je razbio monotoniju kada je početni udarac u pitanju.

Koristili su taj servis još neki, pa tako ga povremeno koristi i Rus Danil Medvedev u želji da iznenadi rivala. Svašta smo navikli da gledamo i od Benoe Pera, ali je ovaj put u glavnoj ulozi drugi Francuz.

Korentan Mute, trenutno 91. teniser svijeta, definitivno je izveo najčudniji početni udarac ikada. Mute je slavio na meču osmine finala čelendžera u Orleanu protiv Rusa Romana Safiuljina sa 2:1 u setovima, a ovu egzibiciju sa servisom izveo je pri kraju drugog, kada je i izgubio set, jer je njegov rival imao set loptu, a on napravio duplu grešku.

Mute je bacio loptu kao da će normalno servirati, a onda napravio rotaciju tijelom i leđima okrenut udario lopticu reketom. Ipak, na njegovu žalost pogodio je vrh mreže i propala je prilika da zabilježi najatraktivniji as ikada u tenisu. Ipak, i pored toga, ovaj potez je nešto o čemu se priča u teniskom svijetu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button