JUDO

MEMORIJAL “STEVAN MARKOVIĆ” Džudo klub Banjaluka okuplja 500 takmičara

Džudo klub Banjaluka okupiće na 15. međunarodnom turniru “Stevan Marković” 500 takmičara iz zemalja okruženja, kao i drugih evropskih zemalja, potvrdio je prvi čovjek Džudo kluba Banjaluka Zoran Ćup.

On je naglasio da su na turnir pozvali klubove iz 21 evropske zemlje, te da se nada dobrom odzivu uprkos pandemiji virusa korona.

– Nažalost ne znamo da li će nam se svi odazvati zbog pandemije. Ipak, očekujem da ćemo imati oko 500 učesnika. Sve zemlje bivše Jugoslavije sigurno će imati svoje predstavnike, a stiže nam i pobratimski klub Turbostrojitelj iz Sankt Peterburga. Organizacija ovakvog događaja mnogo košta, a već sedmu godinu zaredom pokrovitelj je srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik na čemu smo mu vrlo zahvalni – rekao je Ćup.

Trener u Džudo klubu Banjaluka Dejan Ćup podvukao je da će domaćin turnira nastupiti sa četrdesetak tamičara u izuzetno jakoj konkurenciji.

– Nemamo baš često priliku da ugostimo džudiste iz Ukrajine, Holandije, Njemačke, Austrije… Zato smo dali sve od sebe da okupimo respektabilno ddruštvo – rekao je Dejan Ćup.

Dodao je da najviše očekuje od Patrika Savića koji nastupa u superteškoj kategoriji koji je prošle godine osvojio pehar za najboljeg takmičara na turbniru.

– Nadam da ću ponoviti uspjeh, te da ću se okititi zlatnom medaljom – rekao je Savić.

Turnir počinje u subotu 11 časova, a domaćin je obezbijedio najmodernije tatamije, led displeje i scenografiju kako bi sve bilo na svjetskom nivou.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button