TENIS

Vakcina ipak obavezna: Odluka o nastupu je na Đokoviću pred Australijen open

Vlasti australijske država Viktorije, čiji je glavni grad Melburn, donijeli su odluku po kojoj će i sportisti morati da prime obje doze vakcine protiv korona virusa, do kraja novembra, ako žele da dobiju dozvolu da se bave sportom.

Za sada se odluka odnosi samo na sportiste koji se nalaze u Viktoriji, ali postoji mogućnost da se uvede obavezna vakcina i za sportiste koji dolaze iz inostranstva. Ukoliko se to dogodi, na Australijan openu, prvom treniskom Grend slemu, mogli bi da učestvuju samo vakcinisani teniseri.

Kako javljaju svjetski mediji, bar četiri igrača iz top 10 ATP liste nisu vacinisani, a jedan od njih je i Novak Đoković.

Đoković u Melburnu ima devet titula i apsolutni je rekorder, u januaru bi mogao da dođe do jubilarnog, desetog trofeja, ali i rekordne 21. Grend slem titule.

Za sada nije poznato, da li bi srpski teniser prihvatio ovakav “uslov”, a o vakcinaciji je posljednji put govorio krajem avgusta.

– Smatram da bi to trebalo da bude lična odluka – da li ćete se vakcinisati ili nećete. Nadam se da će tako i ostati. To je opcija koju ja podržavam – rekao je tada Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: unicvv
  2. Povratni ping: brainsclub
Back to top button