FUDBALREGION

Rajković: Imamo bolje igrače, mislimo samo na pobedu

Golman Predrag Rajković ističe da je Srbija favorit u predstojećem duelu sa Luksemburgom, te da razmišlja samo o pobjedi u nerednom meču kvalifikacija za Svjetsko prevenstvo.

Tim Dragana Stojkovića će gostovati Luksemburgu 9. oktobra, a onda će dočekati Azerbejdžan tri dana kasnije.

– Luksemburg je dobra reprezentacija, pokazali su da imaju kvalitet ovde u Beogradu, postigli su gol. Ipak mislim da smo mi bolja ekipa i da ne treba da razmišljamo ni o čemu osim pobedi. Biće teže jer igramo na strani, ali imamo bolje igrače i ne bi trebalo da bude većih problema – rekao je Rajković.

Posebnu pažnju odbrana srpskog tima posvetiće Sebastijanu Tilu.

– Video sam gol koji je dao Realu. Postigao je pogodak i protiv nas. Znamo da ima dobar šut. Gledamo svakog igrača koji može da napravi razliku i pokušavamo da ih sprečimo da dođu do šuta, do gola.

Srbija je u svim utakmicama u kvalifikacijama primila makar jedan gol. Rajković se nada da će u naredne dvije sačuvati mrežu.

– Potrudiću se da sačuvam, možda će na kraju odlučivati i gol razlika. Mislim da sam i ja u dobroj formi, korektno sam uradio prethodne utakmice. Ali mogu da budem još bolji, kako u klubu tako i reprezentaciji.

Na pitanje u kom meču će imati više posla – protiv Luksemburga ili Azerbejdžana, Rajković je odgovorio:

– Ne zna se gde će biti više šansi, zavisi kako krene utakmice i kako ko bude psihički spremni. Mislim da neću imati puno posla, da će moji saigrači sprečiti svaku kontru i napad, da ćemo mi kontrolisati igru.

Osvrnuo se Rajković i na prethodni meč reprezentacije i remi sa selekcijom Irske.

– Mi stvarno igramo dobro od dolaska novog selektora, vidi se želja, borba, dobar fudbal, igramo napadački. Nismo imali sreće u tom duelu, imali smo dosta šansi, ali tako se namestilo da nesrećno primimo gol. Ali imamo još tri utakmice, imamo dobre šanse da se kvalifikujemo.

Srbija je trenutno druga na tabeli grupe A sa 11 bodova iz pet utakmica. Na vodećoj poziciji je Portugalija sa 13.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button