EVROPSKE LIGEFUDBAL

Fergusonova lekcija Solskjeru zbog Ronalda

Ljubitelji fudbala su se iznenadili proteklog vikenda kada su vidjeli Kristijana Ronalda na klupi Mančester junajteda.

Htio je Ole Gunar Solskjer da malo odmori svoju najveću zvijezdu, ali ga je to skupo koštalo.

Junajted je opet razočarao remiziravši sa Evertonom 1:1 na svom Old Trafordu, a Ronaldo je ušao u igru tek u 57. minutu.

Da je Solskjer napravio veliku grešku pokazao je i njegov mentor ser Aleks Ferguson, doduše indirektno.

On je u razgovoru sa UFC šampionom Habibom Nurmagomedovom rekao “uvijek moraš da počneš utakmicu sa svojim najboljim igračima.

Ferguson smatra da su “karamele” dobile samopouzdanje kada su vidjele da Ronaldo ne igra.

Nurmagomedov je prokomentarisao da je Portugalac ušao u drugom poluvremenu, nakon čega je Škot izjavio da igrači njegovog kalibra moraju da počnu.

– Kada imaš Kristijana Ronalda, moraš da gradiš tim i strukturu oko njega, da bi to funkcioniosalo za njega. Ako ga imaš timu, igrača koji rješava mečeve, i ne možeš da namjestiš igru za njega, da radi ono što radi, on će tako da odšteta sa terena – rekao je bivši napadač Arsenala i Engleske Jan Rajt.

Menadžer Junajteda Solskjer je svoju odluku branio željom da odmori 36-godišnjeg kapitena Portugala.

– On i ja se razumijemo bolje nego stručnjaci. Stvar je u izboru pravog trenutka da igra i kada da ne igra. On više nije mladić, ali je profesionalac kao i uvuhek i spreman je da uđe i sa klupe i to je sada uradio sa energijom i stavom – rekao je Norvežanin.

Solskjer se poslije novog neuspjeha Junajteda našao na novom udaru javnosti, ali je klub poslao jasnu poruku da ima njihovu podršku tako što su produžili ugovor sa njegovim asistentom Majkom Felanom, koji je svojevremeno bio Fergusonova desna ruka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button