EVROPSKE LIGEFUDBAL

Šta to Lukaku mrzi? „Radim od svega pomalo“

Napadač Čelsija Romelu Lukaku kaže da je igrački svestran i da nije fudbaler koji samo daje golove.

Belgijanac je dao više od sto golova u Premijer ligi, osvojio je Seriju A sa Interom i najbolji je strelac u istoriji svoje zemlje.

Na pitanje koje su mu najveće vrline, 28-godišnji Lukaku odgovara:

– Prednost mi je moja građa, prilično sam krupan. Svi misle da sam ‘sidraš’, tj. da samo zadržavam loptu i dajem golove. Ali nikada nisam igrao na taj način, mrzim to. Moja najveća snaga je to što sam opasan kada sam licem okrenut golu, tada rijetko donosim pogrešne odluke. Nakon što dodam loptu, znam kako da se pozicioniram u šesnaestercu. Mogu da radim pomalo od svega – u nekim utakmicama kada znam da ima mnogo prostora iza protivničke odbrane, igram drugačije. Razlog zašto sam tako produktivan pred golom i jeste to što radim od svega pomalo.

Lukaku se ljetos vratio u Čelsi, koji je Interu za transfer platio 98 miliona funti. Za Belgiju je dao 34 gola na 100 utakmica.

– Nisam odmah počeo da dajem golove za nacionalni tim. Ipak, kada sam se ustalio, ulazio sam u prilike zbog drugih, a i ostali su počeli da daju golove – Azar, De Bujne, Mertens… Vrhunski kvalitet posjedujemo u napadu – dodaje Lukaku.

Čelsi je trenutno prvi na tabeli Premijer lige sa 16 bodova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: ecstasy drug film,
Back to top button