FORMULA

Šta se krije iza širokog osmijeha?

Lando Noris, vozač Meklarena u Formuli 1, govorio je o mentalnom zdravlju i kako se izborio sa depresijom kao jako mlada osoba.

Lando Noris je u Rusiji umalo došao do prve pobjede u karijeri, ali ga je čitav haos oko jake kiše i promjene pneumatika koštao trijumfa.

Lando i te kako ima razloga za osmijeh, pokazao je impozantno umijeće za volanom, ali kako obično biva u životu iza njegovog prepoznatljivog širokog osmijeha krije se more problema.

U britanskoj jutarnjoj emisiji “This Morning” Lando Noris je govorio o mentalnom zdravlju i kroz šta sve prolaze profesionalni vozači kada padnu zavjese i šta sve javnost nema priliku da vidi.

– Ljudi nas vide na televiziji i nije im baš jasno kroz šta prolazimo i to je baš šteta jer danas ima toliko programa, podkasta i emisija gdje možeš da vidiš kako se vozač ponaša van svog posla, koliki je pritisak u ekipi i sa čime se sve nosi. Posebno u mojim godinama, kada dođeš sa 19 godina u Formulu 1 sve oči su uprte u tebe i to me je nekako pokosilo. Nikad ne znam šta je sljedeće i stalno sam se plašio da će nešto poći po zlu i pitao sam se šta će se desiti ako ne izađem na sljedeću sesiju. Da li ću biti u F1 dogodine? Šta ću da radim ako se ispostavi da nisam dovoljno dobar za ovo? Zbog svih ovih pitanja sam bio jako depresivan i zbog toga najviše i imao loš vikend, samo jer sam previše brinuo o lošim stvarima i tome da nisam dovoljno dobar. Na povrh svega toga tu su društvene mreže, to može baš da te povredi – rekao je Lando Noris.

Lando Noris kaže da je imao kombinaciju sjajne podrške Meklarena i stručne psihologe uz sebe koji su mu očistili um i pomogli mu da bude u mnogo boljoj situaciji.

– Te sesije su mi pomogle mnogo, ali ne samo meni već i mnogima u Meklarenu. Kada sam se otvorio ljudima iz Meklarena shvatio sam da sam okružen prijateljima i da mogu da im vjerujem, pa sam zahvaljujući stručnoj pomoći sada na mnogo boljem mjestu. Srećniji sam i više uživam u svemu što radim – kaže mladi vozač Meklarena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button