FORMULA

Arigato: Red Bul predstavio bijele bolide za oproštaj od Honde

Red Bul je predstavio bolide koje će Maks Ferstapen i Serhio Peres voziti tokom trke za Veliku nagradu Turske, a kojim će se austrijski tim oporostiti od Honde koja na kraju 2021. godine izlazi iz šampionata Formule 1.

Bolidi su pretežno bijele boje. Inspiracija je bilo legendarno vozilo Honde RA272, u kojem je Riči Ginter ostvario prvu pobjedu ove kompanije u Formuli 1 na Velikoj nagradi Meksika 1965. godine.

Na bolidu je istaknuta poruka ありかとう (arigato), koja u prevodu sa japanskog znači hvala.

Trebalo je da se ovo desi tokom Velike nagrade Japana na stazi „Suzuka“ ali je ta trka otkazana zbog pandemije virusa korona.

– Svi smo se nadali da ćemo pred Hondinim navijačima u Japanu proslaviti našu uspešnu saradnju u Formuli 1. Pošto se trka na Suzuki neće održati zbog pandemije virusa korona, nismo mogli da propustimo priliku da u ovom terminu odamo počast Hondi i donesemo malo bogatog nasljeđa u Istanbul. Novi bolid odaje počast izvanrednim rezultatima Honde u Formuli 1 i nadam se da ćemo navijače obradovati još jednom pobjedom u legendarnim bojama – rekao je šef tima Kristijan Horner.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 영화 다시보기
Back to top button