FORMULA

“Nije bilo lako” Botasova jubilarna 10. pobjeda

Vozač Mercedesa Valteri Botas ocenio je da je ovo bila jedna od njegovih najboljih trka u Formuli 1, kao i da mu je drago da je sve prošlo bez problema.

– Prošlo je dosta vremena, ali osećaj je dobar. Sa moje strane, to je bila jedna od najboljih trka koju sam ikad imao. Bolid je bio dobar u svim uslovima, imam povjerenje u njega. Drago mi je što je jednom sve prošlo glatko – rekao je finski vozač, prenio je BBC.

Botas je danas pobijedio na trci za Veliku nagradu Turske, što mu je ujedno prva pobjeda od trke u Rusiji prošle godine.

U kišnim uslovima do drugog mjesta došao je vozač Red Bula Maks Verstapen, koji je tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu, i sada ima šest bodova više od vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.

– Nije bilo lako danas, staza je bila dosta klizava i morali smo da gledamo da štedimo gume, pa nismo hteli da pritiskamo. Činilo se da Botas ima bolji tempo i da je bolje štedeo gume, pa sam srećan što sam završio drugi – rekao je on.

Treći je kroz cilj prošao još jedan vozač Red Bula Serhio Peres, koji je istakao da je imao “intezivnu trku, u kojoj je pobijedio Hamiltona i Šarla Leklera iz Ferarija.

– Bila je to trka gdje morate biti strpljivi, pritiskati u pravo vrijeme i dobro upravljati gumama. Zapravo nismo znali šta se dešava sa gumama. Danas je bilo teško njima upravljati – dodao je on nakon jubilarne 10. pobjede u Mercedesu i prve poslije godinu dana i trke u Rusiji.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u SAD, 24. oktobra, a do kraja sezone ostalo je još šest trka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: brians club
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button