KOŠARKANBA

Tauns: Vjerujem u vakcinu, ali i u pravo izbora

Mnogo se priča posljednjih dana o odluci Kajrija Irvinga da se ne vakciniše pred početak NBA sezone.

Među onima koji su govorili na tu temu je i igrač Minesote Karl-Entoni Tauns koji je od posljedica koronavirusa izgubio majku i još nekoliko članova porodice. On je među onima koji su glasni zagovornici vakcinacije.

– Jasno vam je da ja veoma vjerujem u vakcinu. Prošao sam kroz mnogo toga prethodne godine i bilo bi veoma kontradiktorno da je moj stav drugačiji. Ali želim da kažem da u isto vrijeme vjerujem i u pravo izbora. Želio bih da se ljudima da pravo da sami odluče o tome i uopšte mi ne smeta kada to neko čini – rekao je Tauns.

Tauns je dodao da je pitanje izbora da li će neko da se vakciniše ili ne „ljudsko i američko pravo“, ali čini se da ga u cijeloj priči sa Irvingom samo nervira način na koji on objašnjava zašto je takav izbor napravio.

– Ljudi sami odlučuju o svom tijelu, o svojim porodicama i to mi ni najmanje ne smeta. Jedino što želim svima da poručim da ne daju us*ana objašnjenja zašto ne žele da prime vakcinu – ne želiš to da uradiš i to je tvoj izbor – zaključio je igrač Minesote.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button