EUROKUPOVIFUDBAL

UEFA I FIFA U KLINČU Čeferin žestoki protivnik Mundijala svake druge godine

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin upozorio je svog kolegu iz organizacije FIFA Đanija Infantina da bi eventualno donošenje odluke da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine imalo „užasne posljedice“.

Vijeće FIFA se sastaje u srijedu i planira novi kalendar utakmica, a na programu je i spomenuta odluka prema kojoj bi se Mundijal održavao duplo češće nego što je to bio slučaj do sada. FIFA planira da se prijedlog o održavanju Svjetskog prvenstva svake dvije godine stavi na glasanje krajem godine, a svaki od 211 članova FIFA će imati priliku da glasa 20. decembra.

Rojters prenosi da je u utorak Infantino učestvovao u video-pozivu sa 55 nacionalnih saveza i da je dobio kritike i odbijanje prijedloga o promjeni intervala između dva Mundijala. Navodi se da su, između ostalih, protiv takve promjene bile fudbalske federacije Italije, Njemačke, Portugalije i Rumunije.

Kritički je prema to inovaciji nastrojen i predsednik UEFA.

– Ozbiljno bih zamolio organizaciju FIFA da ne forsira glasanje, jer bi to moglo da ima katastrofalne posljedice na fudbal uopšte – rekao je Čeferin.

Očekuje se da će se FIFA oglasiti saopštenjem po okončanju sastanka o novom kalendaru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button