FUDBAL

BORAC PRED TUZLU “Propustili smo šansu da se približimo vrhu”

Fudbaleri Borca nikako da krunišu terensku inicijativu i činjenicu da imaju više loptu u posjedu. Banjalučani su protiv Tuzla sitija zabilježili treći remi u nizu (1:1), čime su propustili šansu da uhvate priključak za ekipama na vrhu.

Borac je protiv Tuzle imao više zrelijih šansi, posebno u prvom dijelu, dok su u drugom imali više loptu u posjedu ali nisu uspjevali to da krunišu. Na kraju su gosti mogli do tri boda kada je Goran Brkić u sudijskoj nadoknadi iz dobre prilike šutirao pored gola.

U prvom dijelu Banjalučani su odlično zatvorili sve prilaze golu a Tuzlaci su zaprijetili samo jednom kada je Nukić pogodio prečku. Aleksandar Vojnović je u prvom dijelu imao dobru priliku nakon prekida a zatim je asistirao Jovi Lukića, nakon čega je napadač Borca izborio penal. Njegovo drugo dodavanje iz defanzivne linije domaći igrači nisu uspjevali da pretvore uz gol. Ovo je prvi remi u međusobnim duelima ova dva tima.

– Ostaje žal za tri boda kojim bi uhvatili prijključak za ekipama iz vrha. Odigrali smo dobar meč, ali nažalost izostala je realizacija tako da smo na kraju osvojili bod. Bili smo bolji od rivala, kao i u nekim ranijim duelima međutim to nismo krunisali pobjedom. Ipak, dobro igramo i nadam se da ćemo propušteno nadoknadili u narednim duelima. Što se tiče dodavanja, Jovo (Lukić, napadač Borca op.a) se dobro otvorio , pa sam ga proigrao i on se nakon toga sjajno snašao- istakao je Vojnović koji sve češće dugim dodavanjima nastoji da izbaci svoje saigrače u gol prilike.

Ako ima nešto dobro za Banjalučane u ova tri remija to je svakako činjenica da ekipa nije „potonula“ nakon što je gost poveo. U sva tri remija rival je prvi poveo, a Borac uspijevao da dođe do boda.

– Ekipa pokazuje karakter u tim trenucima, nismo dozvolili da padnemo već smo vjerovali u preokret. Sigurno je da smo svi mi dali maksimum i da smo željeli da na kraju dođemo i do sva tri boda.

Vojnović se ustalio na poziciji štopera, ali ističe da to za njega nije problem.

– Odgovara mi igrati na poziciji centralnog defanzivca, Igrao sam to ranije i prije Borca, tako da sam upoznat sa zahtjevima strućnog štaba i nastojim da što bolje odigram.

Banjalučani će u nedjelju imati novo iskušenje i opet duel protiv Tuzla sitija.

– Pokazali smo da možemo igrati protiv Tuzle i očekuje nas meč na gostovanju. Teren na Tušnju je u lošijem stanju nego naš, ali uprkos tome očekujem i bolju partiju i nadam se najbolje a to je da idemo na pobjedu. Sigurno je da će naš rtival biti jači jer mu se u tim vraćaju tri igrača zbog kartona, ali i nama se vraća Jovanović. Sigurno da ćemo izvući pouke iz prvog duela i da ćemo pokušaztio da dođemo do punog plijena na gostovanju- rekao je Vojnović.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button