FORMULAMOTOSPORT

Horner vjeruje u uspjeh i u Meksiku

Poslije trijumfa Maksa Ferstapena u Ostinu razlika u odnosu na Luisa Hamiltona je 12 bodova. Slijedi trka u Meksiku, a to je za razliku od Ostina staza na kojoj nema dominantnog vozača. Teren u Teksasu je bio Hamiltonov, ali je tamo uspio da pobijedi Maks Ferstapen minulog vikenda.

Od kada se 2015. godine Meksiko vratio u Formulu 1 Mercedes je slavio tri puta, a Red Bul jednom. Luis Hamilton ima trijumfe 2016. i 2019. godine. Ipak Kristijan Horner kaže da je nemoguće da se predvidi koji će tim imati prednost, s obzirom na to da je i u Ostinu pobijedio Ferstapen dok je to bila staza koja je uvijek bila pogodnija Mercedesu.

 – Veoma je gusto između ova dva tima. Meksiko je bio dobra staza za nas, ali i za njih u nekim situacijama. Tako da ih ne potcjenjujemo. Sve pobjede su važne, ali ova je bila velika. Jer je ovo bilo veliko uporište Luisa Hamiltona i Mercedesa – rekao je Kristijan Horner.

Šef Red Bula upozorava Maksa Ferstapena da ne smije da bude previše samouvjeren poslije 12 bodova viška u generalnom plasmanu.

– Moraš da napdaš. 12 bodova je ništa, mogu da nestanu veoma veoma brzo kao što smo vidjeli ranije. Moramo da napadamo i da izvučemo iz njih što je više moguće. Pet trka do kraja i pritisak samo postaje veći – rekao je Horner.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button