FUDBAL

„Solšer ima mnogo sreće što je i dalje na klupi Junajteda“

Fudbalska javnost sa nestrpljenjem očekuje ishod krize u Mančester Junajtedu – mnogi očekuju da će rukovodstvo slavnog kluba otpustiti glavnog trenera ekipe Olea Gunara Solšera. Svoje mišljenje o situaciji pružio je i nekadašnji fudbaler Arsenala Pol Merson.

Solšer je u medijima označen kao glavni krivac nedovoljno dobrih rezultata Junajteda u tekućoj sezoni, a sve je kulminiralo porazom od 5:0 na „Old Trafordu“ u duelu sa najvećim rivalom Liverpulom. U utorak je potvrđeno da će Norvežanin voditi „Crvene đavole“ na subotnjem premijerligaškom duelu sa Totenhemom.

– Nikada nisam vidio takav rezultat, ništa se sa njim ne može uporediti. Bilo me je sramota, nije mi bilo prijatno dok sam gledao. Junajted i Liverpul – to je najveća utakmica na svijetu, a Oleov tim ju je izgubio na taj način. Ne volim da govorim da trenere treba otpuštati, ali Solšer zaista ima sreće što i dalje ima posao. Teško da može imati više sreće. Mogu ljudi da govore šta hoće, ali jedno znam – ako na domaćem terenu izgubite 5:0 od najvećeg rivala, dobićete otkaz i to je tako bilo gdje u Evropi. Da su Arsenal ili Čelsi u nedjelju izgubili 5:0 od Totenhema, njihov menadžer u ponedjeljak više ne bi bio na toj poziciji. Junajted je dobio jedan meč u PL od prethodnih pet – to jednostavno nije prihvatljivo. Ne znam šta se u tom klubu događa – napisao je Pol Merson u svojoj kolumni.

– Ono što najviše brine je da poslije tri godine Solšer ne zna koji mu je najbolji tim. Doveli su Džejdona Sanča za veliki novac, a on ne igra. Borili su se dugo da zadrže Pola Pogbu, a onda im on ne startuje na najbitnjem meču sezone. Junajted nije tim, to je grupa individualaca. Nemaju nikakav plan u igru, djeluje da postižu golove samo ako na njih ‘nalete’. Timovi se raduju što igraju protiv Junajteda, a to ne bi trebalo da bude slučaj – rekao je nekadašnji fudbaler.

Pol Merson (53) je nekadašnji napadač i trener, sa sada radi kao komentator za britanski „Skaj sports“. U bogatoj karijeri nastupao je za Arsenal (od 1985. do 1997. godine), a bio je još i igrač Brentforda, Midlzbroa, Aston Vile, Portsmuta i nekolicine niželigaških klubova.

Ole Gunar Solšer je na klupu Junajteda sjeo 2018. godine, prvo kao privremeno rješenje, a potom je, posle serije dobrih rezultata, dobio i višegodišnji ugovor. Ranije je 48-godišnji Norvežanin predvodio kao glavni trener Molde u dva navrata i Kardof Siti, a radio je i u omladinskim selelcijama Mančester Junajteda. Prvotimac „Crvenih đavola“ bio je od 1996. do 2007. godine.

(Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button