EVROPSKE LIGEFUDBAL

Poketino objasnio zašto je Mesija ostavio u svlačionici

U petak je na programu bio derbi francuskog prvenstva, a Pari Sen Žermen je rezultatom 2:1 bio bolji od aktuelnog prvaka Lila.

Pažnju javnosti zaokupila je činjenica da je trener Parižana Maurisio Poketino na poluvremenu zamijenio šestostrukog osvajača Zlatne lopte Lionela Mesija.

Preokret „svecima“ u drugom poluvremenu pogocima su donijeli Markinjos i Anhel Di Marija, kojem je asistirao Nejmar.

– Mesi je imao povredu i morali smo da sačekamo. Pričali smo sa doktorom i rekli smo da je bolje da Leo ne igra u drugom poluvremenu, da to bude mjera opreza. Nije mogao da nastavi, ali nije u pitanju veliki problem. Biće spreman za sljedeću utakmicu – izjavio je posle meča Maurisio Poketino.

Da li zbog povrede ili nečeg drugog, tek Mesi nije praktično ni potrčao u prvom poluvremenu. Zamijenio ga je klasični napadač Mauro Ikardi, a novinare je zanimalo da li timu više odgovara da igra sa jednim „pravim“ centarforom.

– Ne mislim da nam je nedostatak napadača u provm poluvremenu bio problem. Jednostavno, Lil nas veoma dobro poznaje. Nismo „hranili“ loptama naše napadače i nismo uspostavili kontrolu nad utakmicom. Ne bih rekao da pozicija jednog igrača pravi tako velike razlike – rekao je trener tima iz francuske prestonice.

Posle ove pobede PSŽ je prvi na tabeli sa deset bodova više od prvog pratioca Lansa, koji ima i odigranu utakmicu manje. U narednom kolu Poketinova ekipa gostovaće Bordou.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button