KOŠARKAREGION

Bajić pred Cedevitu traži maksimalnu odgovornost svakog igrača

Košarkaši Igokee i Cedevita Olimpije otvoriće šesto kolo ABA lige, a njihov susret na rasporedu je u subotu od 17 časova.

Biće to okršaj energičniih ekipa koje pretenduju na mjesto u plej-ofu. Aleksandrovčani drže petu poziciju na tabeli sa tri pobjede i dva poraza dok Ljubljančani imaju obrnut skor tako da su jedni i drugi pod imperativom pobjede kojom bi mirnije dočekali nastavak takmičenja. Igokea ima želju da se iskupi za poraz od Nimburka u Ligi šampiona sredinom sedmice i potvrdi da ima kvalitetan tim sposoban za visoke domete. Slovenci žele da prekinu niz od tri poraza na Jadranu dok su slavili protiv Burga u Evrokupu. Žrijeb na startu ABA lige nije bio naklonjen treneru Draganu Bajiću i njegovim izabranicima jer su za protivnike imali Crvenu zvezdu, Budućnost, FMP… a sada će ugostiti tim iz Ljubljane.

– Čeka nas još jedna teška utakmica u nizu i na noge na dolazi jedan od konkurenata za najviši plasman. Gledajući roster čini mi se da Cedevita Olimpija ima kvalitetniji od prošle sezone. Poslije poraza u Češkoj sugerisao sam svojim igračima da moraju podignuti nivo indididualne odgovornosti i u napadu i u odbrani – naglasio je Bajić.

Igranje na dva jaka fronta igračima Igokee ne ostavlja dovoljno vremena za oporavak i pripremu utakmice te se sve rješavaju u hodu.

– Nismo imali mnogo vremena za pripremu, ali se nadam dobrom odgovoru svog tima. Iako smo doživjeli teške poraze sa malom razlikom igrači su pokazali dozu karaktera i borbenosti što moramo da dogradimo kroz individualnu odgovornost. Kao trener sa ovim momcima ne plašim se nikoga i očekujem da ćemo dati maksimum uz podršku publike koja je bila šesti igrač do sada pa se nadam da će tako i dalje biti – rekao je Bajić.

Plejemejker Džejms Robinson svjestan je značaja idućeg meča protiv nezgodnog protivnika kojeg smatra zajednog od najboljih timova lige.

– Nema pritiska i želimo da igramo najbolje i najjače što možemo te ispoštujemo sve taktičke zamisli trenera – kazao je Robinson.

U ostalim mečevima sastaju se, subota: Borac – Partizan (19), Krka – Studentski centar (21). Nedjelja: FMP – Zadar (12), Budućnost – Mornar (17), split – Cibona (19). Ponedejljak: Crvena zvezda – Mega (18). (Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button