KOŠARKAREGION

Čović “pecnuo” komšije: Ove sezone stežemo kaiš, a iduće imamo 15-20 miliona

Nebojša Čović je gostovao u Dnevniku RTS-a, a istakao je da nije baš zadovoljan rezultatima, iako je ekipa imala dosta problema sa povredama.

– Očekivali smo bolje što se tiče EL, tipovali smo barem još dve pobede u sedam kola, mada smo dobili Makabi u TA i poništili protiv Albe. Izuzetno je teško, naporno, prešli smo 16.500 km – rekao je Čović.

Posebno je istakao da je Crvenu zvezdu omela činjenica da su imali problema sa povredama.

– Ono što ne možete da planirate to su povrede, nama je devet igrača u povredama. Dobrić je došao povređen iz reprezentacije, potom Davidovac, Lazić, Vajt… Korona… Cirbes koji je vakcinisan je dobio koronu, Ivanović koji je preležao i koji je vakcinisan je dobio koronu – kaže Čović.

Ni ovaj put niej propustio priliku da “pecne” večitog rivala.

– Guramo dalje koliko možemo, ljudski je reći kada nešto ne možete. Neko drugi dođe i ko može lepše… Imamo postavljen sistem i menadžment koji vredno radi, ali da vidimo da li može da nam šira društvena zajednica pomoći. Zahvalan sam i gradu i državi. Ne možemo da izdržimo. Kad dodate sve priče, mi nikad nismo funkcionisali po sistemu – ove godine stežemo kaiš, a iduće imamo 15-20 miliona evra – rekao je Čović.

Kvalitet Evrolige je opao, po mišljenju Nebojše Čovića, a razlog su prečesta putovanja.

– U organizacionom smislu nešto mora da se menja. Na ovaj način igrati, plus mi iz ABA lige nemamo ulazak u EL i EK. Imamo anomaliju, mi smo prvak pa smo dobili vajld kard, ali imate anomaliju gde oni koji su igrali polufinale plej-ofa ne igraju nigde. Onaj redosled koji smo mi naučili na bazi sportskog rezultata je pogubljen – kaže predsjednik Crvene zvezde, potom je nastavio:

– Neminovnost je da se ovakav kalendar mora menjati jer nećemo izdržati. Nemamo mogućnost da imamo preko 18 igrača, i sa ovih 15 imamo ogromne finansijske probleme. Klubovi troše više nego što zarađuju. Pobeda u EL je 37 hiljada evra, u Ligi Evrope je 700 hiljada evra. U ovom vremenu korone, ne možete očekivati sponzore, CZ mora funkcionisati transparentno.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button