BIHFUDBALREGION

Javio se Zdravko Mamić iz Međugorja: Hajduk, komunizam, vanzemaljci…

Alfa i omega zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić oglasio se iz Međugorja i na društvenim mrežama sarkastično prokomentarisao strategiju vodećih ljudi u splitskom Hajduku.

Da podsetimo, na nedavno održanoj svečanosti kluba uprava Splićana je poručila kako žele iskorak u sportskim rezultatima do 2027, gdje je cilj je osvojiti dvaput prvenstvo, dok u ostalim sezonama treba biti najmanje drugoplasirani. Uz to, barem jednom trebaju osvojiti Kup. Uz to, mora se unaprediti međunarodna konkurentnost kluba kako bi se Hajduk podigao sa 140. mjesta do 90. mjesta na UEFA tabeli. Takođe cilj je jednom igrati grupu Lige šampiona, jednom Lige Evrope i tri puta grupe Lige Konferencija, te jednom ući u osminu finala iste…

Iskusni sportski radnik i stari lisac Zdravko Mamić je to prokomentarisao ovako:

“Prije dva dana sam saznao da komunizam nije mrtav i da se u 2021. godini još uvijek donose petoljetke i to ni više ni manje na području uspjeha u sportu. Ne organizacije, ne finansija, nego uspjeha. Razmišljao sam dugo da li da to komentarišem ili ne, jer ne želim biti hejter, ali smatram da je to zbog velikog broja pitanja koje sam primio i edukacije mladih moja obveza. Za sve one koji žele biti uspješni u bilo kom poslu poslušajte savjet od čovjeka koji je jedini obećao deset titula zaredom i obećano ostvario, te usput ostvario uspjehe kakve ovakvi planovi ne bi u 40 godina – manite se papira, odbora, samoupravljanja i planova, stvari se mijenjaju iz minute u minutu, svi vi odrasli na internetu to znate. Uspjeh dolazi samo ako ste onaj koji svoj posao živi 24 sata dnevno, 365 dana u godini! Kada taj uspjeh ostvarite, budite spremni da će vam ga sitne duše pokušati minirati i omalovažiti! Usudite se biti uspješni, usudite se biti vanzemaljci! Donošenje petoljetki o vremenskoj prognozi, količini UV zračenja i kvalitetu vazduha pustite onima koji za to imaju vremena”, poručio je Mamić.

foto: Zdravko Mamić/fb

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 코인거래소
Back to top button