EVROPAKOŠARKAREGION

Hrabra Zvezda pala u Rusiji

Košarkašice Crvene zvezde poražene su u Orenburgu od Nadežde 83:72 u okviru 4. kola Grupe E FIBA Evrokupa. Prema očekivanju iskusnija ruska ekipa po drugi put u aktuelnoj sezoni savladala je crveno-bijele djevojke i već sada obezbjedila plasman u narednu rundu takmičenja.

Dva minuta su Crvenu zvezdu delila od velike pobede u hali „Orenburžje“, kada je Milica Bojović sa penala pogodila za 72-72. Tada je do izražaja došlo veliko iskustvo ruskog predstavnika i serija 11-0, u kojoj je prednjačila reprezentativka Rusije, Darija Namok.

Nepogrešiva je bila Namokova u ključnim trenucima, ali i kada se lomio rezultat i bila najzaslužnija za pobjedu svog tima.

Upravo je Namokova sa 23 poena bila najbolja u redovima pobjednika, dok je kod crveno-bijelih dama Maša Janković bila najefikasnija sa 18 poena, Milina Mišeljić je dodala 16, a Aleksandra Katanić 9.

Evrokup se nastavlja utakmicama 5.kola 24.novembra, kada će Crvena zvezda ugostiti Olimpijakos. U posljednjem kolu, takođe u Beogradu, protivnik je Bidgošč.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button