KOŠARKAREGION

BURNA UVERTIRA FMP traži pokretanje postupka protiv Dalasa Mura

Košarkaški klub FMP obavijestio je javnost da je tražio pokretanje disciplinskog postupka protiv košarkaša Partizana Dalasa Mura.

Mur je rekao pred meč protiv FMP–a da je to klub koji zovu “Mala Crvena zvezda”.

– KK FMP obaveštava javnost da je od sportskog direktora ABA lige (u skladu sa disciplinskim pravilnikom lige), zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za košarkaša KK Partizan NIS Dalasa Mura zbog sramne i neprimerene izjave pred derbi meč 7. kola ABA lige između KK Partizan NIS i KK FMP koja je na programu u subotu u hali „Aleksnadar Nikolić“. Smatramo da izjava koju je dao za klupsku televiziju KK Partizan, izuzetno šteti imidžu lige, predstavlja ničim izazvan napad na naš klub, i nikako ne doprinosi boljim odnosima između klubova. Podsećamo da je ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i „mali“ kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati.

Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče. Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali „Aleksandar Nikolić“. Primerenom kaznom za košarkaša Partizana i reprezentativca Albanije, na vreme bi se sprečilo namerno podizanje tenzija u ligi širenjem neistina i jeftinim izjavama, ali i uputila jasna poruka svima poput reprezentivca Albanije da ABA liga takve stvari neće tolerisati. Ovu priliku koristimo i da informišemo gospodina Mura da je KK FMP dvostruki osvajač ABA lige, kao i da je naša saradnja sa drugim klubom i zvanično okončana još 2015. godine, kada je albanski reprezentativac još uvek bio samo student na koledžu Severna Florida“.

Utakmica se igra u subotu od 19.00 u dvorani “Aleksandar Nikolić’.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Penis Envy Mushroom
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button