KARATE

GRAWE ENERGIJA KUP Šampioni šampionski u “Boriku”

Karatisti Šampiona iz Bijeljine pobjednici su 9. “Grawe Energija kupa” koji je okupio 585 karatista iz sedam zemalja u dvorani “Borik”.

Ne računajući članove domaće Energije čije medalje ne ulaze u konačan zbir jer su naravno imali najviše učesnika, Bijeljinci su u konkurenciji 60 klubova osvojili devet zlatnih, osam srebrnih i 12 bronzanih odličja.

Lazar i Milorad Marković

– Na najjači turnir u BiH došli smo sa priprema kojih je naših sedam momaka obavilo na Vlašiću i pokazalo se da su one bile uspješne. Ponosan sam na pehar ukupnog pobjednika i na naše karatiste koji su prije svega pokazali da su spremni za predstojeća takmičenja, naročito Balkansko prvenstvo i Svjetsku ligu. Lazar Marković je osvojio zlato, ostali momci srebra i bronze, tako da imamo čemu da se nadamo – naglasio je trener Šampiona Milorad Marković.

Drugo mejsto osvojio je Šodan iz Prijedora, a treći su bili karatisti Ipona iz Kotor Varoša.

Trener Banjalučana i organizator turnira Boris Popović naglasio je da je prezadovoljan kako je sve prošlo, te da su povratne informacije učesnika vrlo pozitivne.

Turnir je odlično došao i članovima Energije Paoli Kostić, Pavlu Dujakviću i Dejanu Janjiću kao posljednja provjera za Svjetsko prvenstvo u Dubaiju na koje putuju za nekoliko dana. Sve troje su osvojili zlatne medalje i pokazali da su spremni za borbu sa najboljim karatistima svijeta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button