EVROPSKE LIGEFUDBAL

Portugalci “češljaju”: Država oštećena za 200 miliona? Na udaru i Žorže Mendeš

Portugalsko pravosuđe pokrenulo je brojne istrage među fudbalskim klubovima u vezi sa utajom poreza.

Tako se navodi da je 40 poreznih inspektora i 50 policajaca izvelo oko 20 istraga, a da su na meti bili klupske prostorije, kao i firme i advokatske kancelarije sa kojima klubovi sarađuju. Istražitelji sumnjaju da su fudbalski klubovi i menadžeri igrača sklapali dogovore, kojima su prikrivali stvarne prihode od poreske službe.

Procjenjuje se da prevare iznose oko 15 miliona evra, a mediji navode da, što se tiče nepravilnosti, prednjače Braga i Vitorija iz Gimareša. Policija je danas upala i u prostorije agencije “Hestifute” koja je u vlasništvu jednog od najuticajnijih menadžera svjeta Žorža Mendeša. Država je, prema nekim navodima, oštećena za daleko više, jer se procenjuje da je preko transfera oprano čak 200.000.000 evra! Ovdje se naravno ne govori samo o Mendešu, već i o svim drugim osumnjičenima.

U ponedjeljak je u prostorijama Porta obavljena racija zbog utaje poreza, a pod posebnom pažnjom se našlo plaćanje provizija prilikom transfera igrača u ukupnoj vrijednosti od 20 miliona evra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: vig rx
Back to top button