EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ibrahimović: Ne vjerujem u Boga, vjerujem samo u sebe

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović je u razgovoru za “Кoriјere dela Sera” otkrio na kojem jeziku razmišlja na terenu, da li mu je bliži Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo, kakav je savјet dao Kilijanu Mbapeu i da li vjeruje u Boga.

– Na terenu nikada ne razmišljam na švedskom, to je previše fin jezik. Uglavnom mislim na jednom od slovenskih jezika. Nekada ne engleskom ili italijanskom – rekao je Zlatan.

Ipak, istakao je da se osjeća kao Šveđanin.

– Ja jesam Šveđanin, ali moja majka je Hrvatica, a otac musliman iz Bosne. Veći dio karijere sam živio u Italiji – naglasio je Ibrakadabra.

Na pitanje da li vjeruje u boga, odgovorio je:

– Ne, verujem samo u sebe.

Prisjetio se i teških momenata iz djetinjstva, koji su mu pomogli da postane jači.

– Naučio sam da transformišem bol, čak i mržnju, u snagu. Ako sam srećan, igram dobro. Ako sam ljut ili povrijeđen, još bolje. Od navijača koji me vole uzimam energiju. Od onih koji me mrze, još više – rekao je u svom stilu.

Na pitanje koga bi izabrao Lionela Mesija ili Kristijana Ronalda, odgovorio je:

– Obojica su veoma jaki. Ali izabrao bih Mesija jer smo igrali zajedno. Naš odnos je profesionalan. Leo živi za fudbal. Ali Levandovski je zaslužio “Zlatnu loptu” ove godine.

Na kraju, priznao je da je savjetovao Kilijana Mbapea da napusti Pari Sen Žermen.

– Mbape treba da pređe u klub koji je bolje struktuiran, kao što je Real. Ali onda sam rekao predsjedniku PSŽ da ga ne prodaje – nasmijao se Ibrahimović na kraju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button