BICIKLIZAMPOVREDE

Pucao u zeca, ranio biciklistu?!

Nevjerovatna priča dolazi nam sa Pirineja i nije baš u potpunosti sportska, ali je zanimljiva. Naime, u Španiji je jedan biciklista pogođen desecima kuglica iz sačmarice po stražnjici i nogama nakon što je lovac pucao na njega, tvrdeći da je biciklistu zamijenio za zeca.

Medicinskim pregledom utvrđeno je da su kuglice iz patrone koju je ispalio lovac takođe bile zabijene i u leđa bicikliste. Incident se dogodio prošle nedjelje dok je biciklista bio na vožnji u ruralnom području Orgegia, u Alikanteu, na jugu Španije.

Biciklista je nakon incidenta pao s bicikla i bila mu je potrebna hitna medicinska pomoć na licu mjesta ali lokalni mediji navode da njegove povrede nisu opasne po život i da je oporavak u toku.

Lovac je identifikovan, a utvrđeno je da su njegovo oružje i lovačke dozvole bile uredu, iako policija još uvijek pokušava prikupiti činjenice kako bi utvrdili može li kaznena istraga dovesti do optužbi za nesmotrenost. Kada je s njim razgovarala policija, lovac je priznao da je ispalio hitac, ali je rekao da je vjerovao kako je pokretna meta u koju je ciljao bio zec.

Dežurni sud u regiji i nacionalna policija će odlučiti je li potrebna istraga zbog navodne nepromišljenosti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button