EVROPSKE LIGEFUDBAL

Gdje je nestao Mijat Gaćinović?

Jedan od zanimljivijih derbija narednog kola u Bundesligi odigraće Hofenhajm i Ajntraht u subotu popodne, preciznije rečeno sadašnji i bivši klub Mijata Gaćinovića.

Problem je samo što povremeni srpski reprezentativac najvjerovatnije opet neće dobiti priliku da pokaže kvalitete jer je od 18. septembra prosto iščezao iz tima koji vodi nekadašnji trener omladinaca Bajerna Sebastijan Henes.

Samo 13 minuta i to u Kupu Njemačke Gaćinović je odigrao u proteklih dva i po mjeseca, a pred duel sa Ajntrahtom trener Hofenhajma je objasnio novinarima zašto je Mijat van svih kombinacija.

– U suštini, nema nikakvih problema sa Gaćinovićem. On je igrao neke dobre utakmice. Imamo u timu izvjesnu situaciju u kojoj je velika konkurencija i ekipa je glomazna, a to utiče i na Mijata i njegov status – izjavio je Henes.

Novinari Kikera su iz riječi 39-godišnjeg trenera zaključili da Gaćinović ne treba da se nada minutaži u skorije vrijeme.

– Mora da sagleda svoje realne mogućnosti, da trenira dobro i da, kada dobije priliku, odigra dobar meč. Tada će se otvoriti još bolje opcije za njega. Naravno da bi on volio da igra više, ali treba da radi ono što sam rekao, pa ćemo da vidimo – poručio je Henes.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button