EVROPSKE LIGEFUDBAL

Srđan Babić za SNM: Vjerujem da možemo u Primeru, Sadik je sjajan!

Fudbaleri Almerije lideri su u španskoj Segundi. Crveno-bijeli nakon 19 kola imaju 32 boda, sedam više od prvih pratilaca Ponferedine i Eibara. Jedan od najstandardnijih igrača u ekipi koju sa klupe predvodi Đoan Rubi je Srđan Babić, nekadašnji štoper Crvene zvezde iz koje je u krajem avgusta i prešao u španski tim.

– Hvala Bogu da je tako, prvi smo, dobro ide, ali ovdje je dosta dugačka sezona. Moramo nastaviti ovako. Vjerujem da možemo izboriti plasman i u Primeru, kompaktna smo ekipa, spremni smo na sve izazove, kojih će biti sigurno do kraja, počinje priču za naš portal Srđan Babić.

Borbu za povratak Almerije u Primeru zajedno sa Srđanom Babićem vodi i Umar Sadik. Nekadašnji igrač Partizana sa sedam pogodaka najbolji je strelac crveno-bijelih.

– Često on i ja imamo te duele na treninzima, praktično svakodnevne. Moraš da budeš dosta skoncentrisan i fokusiran da mu ne dozvoliš prostor inače si u problemu. Jedan fenomenalan igrač i još bolji momak, samo riječi hvale imam za Sadika, pohvalio je Babić saigrača.

Srđana Babića silno je obradovao plasman Srbije na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Veliki broj njegovih saigrača sa Mundijalita na Novom Zelandu je dio te ekipe. Nada se da će i on uskoro doći u priliku da se bori za svoje mjesto u nacionalnom dresu.

– Moje je da nastavim ovako, da radim i da igram. Za početak mi da izborimo ulazak u Primeru. Što se tiče nacionalnog tima, to su stvari na koje ne mogu da utičem. Uvijek dajem sve od sebe pa šta bude, čvrsto je na zemlji Srđan Babić.

Ritam u Segundi je ubitačan. Iskusni štoper će ovu zimu igrati praktično bez pauze. Poručuje da je “namjestio glavu” i spreman je na sve izazove. Cilje je jasan, a Almerija je trenutno najbliža vratima raja – Primera ligi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: tu peux vérifier
Back to top button