BIHKOŠARKAREGION

Borac spreman za treći balon ABA 2 lige

Pred košarkašima Borca je treći balon druge ABA lige. Banjalučani su bili maksimalni u prva dva izdanja i ostvarili su četiri pobjede i jedina su neporažena ekipa.

Košarkaši Borca na turnir u Sarajevo odlaze osokoljeni rezultatima u domaćem šampionatu, gdje su ubjedljivo savladali Zrinjski na gostovanju 87:66. I u Premijer ligi BiH izabranici Gagija Nikolića sa sedam trijumfa su bez poraza. U Borcu nema euforije, trener Dragan Nikolić je zbog povreda veoma oprezan pred duele u Sarajevu.

– Što se tiče Sarajeva idemo tamo nakon serije odličnih rezultata, ali sa zebnjom. Imamo probleme nekoliko igrača je bolesno ali iz taktičkih razloga ne želim da otkrivam ko su. Uprkos tim izostancima ide to u dobrom smjeru nisu mi lađe potonule jer nemamo rezultatski pritisak, rekao je Nikolić i dodao:

– Ovo je veoma kvalitetna liga u kojoj je sve odlično organizovano tako da moramo da inspirativno pričamo o njoj. Zaista i prva i druga ABA liga su na visokom nivou, puno kvalitetnih igrača, tako da nam je drago da smo njeni učesnici a evo naprimjer Nikola Jokić, Pero Antić, Bojan Bogdanović nisu bili šampioni.

U tim se nakon oporavnka vratio Diante Boldvin. Amerikanac, ali i ostali njegovi saigrači zadovoljni su učinjenim u dosadašnjem periodu i vjeruju da će i u narednom periodu nastaviti sa dobrim partijama.

– Radimo dobar posao, zadovoljni smo dosad urađenim i očekujem da budemo u ovom ritmu i da nastavimo seriju uspjeha. Za nas je najvažnije da fizički budemo spremni da odgovorimo rivalima jer ako to ispunimo nadamo se dobrom rezultatu. A vidjećemo koliko će nam to pobjeda donijeti jednu, dvije ili tri. U svakom meču ćemo da budemo maksimalni, istakao je centar Radoš Šešlija, na čije riječi se nadovezao i Boldvin:

– Prezadovoljni smo dosadašnjim rezultatima i želimo da nastavimo sa istom energijom da odigramo i treći balon. Imamo dobru atmosferu unutar ekipe, nema pritiska a na drugoj strani uradićemo sve da budemo što bolji u Sarajevu, optimista je Diante Boldvin.

Crveno-plavi sutra putuju u Sarajevo. Borac će protiv Rogaške prvi meč igrati u ponedjeljak od 21 čas, a zatim slijede Pelister u srijedu i Vrijednosnice Osijek u petak u istom terminu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button