FORMULAMOTOSPORT

Botas: Boli kao da sam ja izgubio titulu

Valteri Botas je u nedjelju vozio svoju posljednju trku u Mercedesu. Finac nije uspio da pomogne Luisu Hamiltonu da osvoji osmu titulu šampiona svijeta, ali je svojim šestim mjestom pomogao da Mercedes osvoji titulu u konkurenciji konstruktora.

Botas u većem dijelu trke nije ni mogao da pomogne Hamiltonu, mada za to nije ni bilo potrebe. Hamilton je do izlaska vozila bezbednosti sam napravio prednost na stazi „Jas marina“. Valteri je odmah na startu pao na osmu poziciju, da bi poslije vozila bezbijednosti opet izgubio dvije pozicije u poslednjem krugu.

– Naravno da smo hteli obje titule. Konstruktorksa titula je sjajna ali istovremeno boli što Luis nije dobio titulu u konkurenciji vozača… Čak i za mene je to osjećaj kao da sam ja izgubio titulu zbog toga što ju je on izgubio. Baš mi je žao jer ju je zaslužio. Imao je sjajan start, sjajnu trku, ali stvari se menjaju. To je sport i tako ide ponekad protiv tebe ponekad za tebe – rekao je Valteri Botas.

Finac poslije pet godina završava svoj angažman u Mercedesu. Prelazi u Alfa Romeo gdje će imati daleko manje šanse da se bori za pobjede i podijume.

– Pomiješane su emocije kao što sam rekao. Srećan sam zbog titule i veoma ponosan, ali istovremeno saosjećam se sa Luisom. Sada je vrijeme za nešto novo i zahvalan sam i ponosan na ono što smo zajedno napravili. Nije bila možda najbolja trka na kraju ali moramo da gledamo širu sliku. Pet titula konstruktorskih. Bili smo najuspješniji tandem u istoriji Formule 1 tako da je tužno da odlazim, ali jedva čekam budućnost – dodao je Botas.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button