BIHFUDBAL

RADNO U LEOTARU Poslije trenera stižu pojačanja

Damjan Ratković, koji je u tandemu sa Miodragom Bodirogom preuzeo kormilo Leotara svjestan je da ih očekuje izuzetno težak posao u drugom dijelu prvenstva, ali je naglasio da se izazova ne boji i da će pokušati sve da uradi da bi se na “Policama” i u narednoj sezoni igrao premijerligaški fudbal.

Ono što se posljednjih dana “kuvalo” dobilo je konačno i epilog. Smijenjen je dosadašnji šef stručnog štaba Branislav Krunić, koji je u prvom dijelu sezone osvojio 16 bodova, a na njegovo mjesto doveden je pomenuti dvojac, koji je do sada radio u Omladinskoj školi Trebinjaca. Oni su već počeli da prave planove za drugi dio sezone u kojem će svaki osvojeni bod biti i te kako dragocjen.

– Obojica i te kako dobro poznajemo situaciju, jer smo u Leotaru praktično cijeli život. Izazova se ne bojimo, iako znamo da samo velikim trudom i radom, uz maksimalni angažman svakog pojedinca može stići do cilja. I laiku je jasno da do opstanka teško možemo sa postojećim igračkim kadrom, jer on nije na zadovoljavajućem nivou, tako da će na tom polju biti i te kakvih rezova. Rano je govoriti ko će napustiti “Police”, jer nikoga nećemo otpuštati dok na njegovo mjesto ne dovedemo igrače po našim željam – naglasio je Ratković.

On je rekao da je Uprava kluba ovih dana maksimalno angažovana i da su već počeli razgovori o pojačanjima.

– Svi smo svjesni da je zimski prelazni rok veoma komplikovan, jer je prvo malo slobodnih igrača na tržištu, a ima i dosta onih, koji su tokom prvog dijela sezone ostali bez angažmana ili nikako nisu iograli jesenas. Zbog toga moramo biti i te kako oprezni prilikom dovođenja svakog novajlije – jasan je Ratković.

Još nije preziciran početak priprema.

– Naša želja je da krenemo odmah poslije Božića i realno je da to buder 10. januara. Sreća je što je Trebinje na jugu tako da ćemo najvjerovatnije cjelokupne pripreme obaviti u našem gradu. Pored našeg terena imamo i dva alternativna u Gradu sunca. Što se tiče kontrolnih mečeva ni to neće biti problem. Dosta ekipa će biti na pripremama u Međugorju, neke i Gradu sunca, a nije daleko da skoknemo ni do Crne Gore i sa tamošnjim ekipama odigramo koju utakmicu. Jedino u slučaju visokog sniježnog pokrivača razmišljaćemo da negdje odemo na pripreme, ali o tom, potom – dodao je Ratković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button