BIHFUDBAL

PONOS NOVOG GRADA: Aleksandar Vojnović prvi Novljanin u reprezentaciji nakon 41 godine!

Reprezentacija BiH poražena je jutros od Sjedinjenih Američkih Država 1:0 u prijateljskoj utakmici u Los Anđelesu. Jedan od igrača gostujućeg sastava koji je odigrao svih 90 i kusur minuta je Aleksandar Vojnović.

Iskusni Borčev defanzivac odlično je komandovao odbranom tima Ivajla Peteva, koja je tek pred kraj primila taj jedan gol.

Aleksandar Vojnović je sinoćnjim izlaskom na teren Digniti Helt Sports Park stadiona postao prvi seniorski fudbalski reprezentatativac iz Novog Grada još od 27. septembra 1980. godine, kada je na stadionu Bežigrad u Ljubljani u 72. minutu kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo u Španiji 1982, Jugoslavija – Danska (2:1 za Jugoslaviju), umjesto Ivana Buljana ušao defanzivac zagrebačkog Dinama, Džemal Mustedanagić.

– Sjajan podatak, za ponos, nisam znao za to, počinje javljanje iz SAD-a za naš portal Vojnović.

Odigrao je Vojnović besprekorno u svom debiju, apsolutno je opravdao poziv, o čemu svjedoče i pohvale koje je dobio.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam uopšte dobio poziv u reprezentaciju, biće to odličan motiv i jedna obaveza za budućnost, ističe Vojnović i dodaje:

– Što se tiče utakmice, mislim da je bila egal do crvenog kartona i mozemo biti svi zadovoljni kako smo odigrali. Nema se šta kome zamjeriti, svi su dali svoj maksimum i opravdali poziv, ističe Aleksandar Vojnović.

Utakmica i sam ambijent u kojem je odigrana ostavila je utisak na sve igrače gostujuće selekcije.

– Uslovi su bili vrhunski, sigurno je ovo jedno novo iskustvo za mene, nadam se da ću u budućnosti imati priliku igrati još utakmica na ovakvom nivou, zaključio je Vojnović u razgovoru za naš portal.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button