EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ćavi brani svog golmana: Jedan od najboljih, ali mora bolje

Barselona je daleko od zadovoljavajuće forme u tekućoj sezoni, a jedan od igrača katalonskog giganta koji je izložen najvećim kritikama je čuvar mreže Mark-Andre ter Štegen, a u prethodnom meču protiv Elćea ponovo je kiksnuo. Na stranu njemačkog golmana stao je i trener ekipe Ćavi Ernandez.

Iako je poslije nespretne reakcije Ter Štegena Elće izjednačio, Barselona je ipak uspjela da pobijedi 3:2 i dođe do tri boda.

– Za nas je Ter Štegen od fundamentalnog značaja. Njegova posvećenost ovom timu je izuzetna. Ponekad dolazi do grešaka i on zna da treba da popravi neke aspekte, ali to kako on igra nogama je zaista odlično – izjavio je Ćavi Ernandez o svom startnom golmanu.

– Nema diskusije – on je jedan od najboljih golmana na svijetu, ali isto tako je jasno da mora da se poboljša – rekao je jedan od najboljih veznih fudbalera u istoriji fudbala.

Mark-Andre ter Štegen (29) je igrač Barselone od 2014. godine, kada je tim sa stadiona „Kamp Nou“ pojačao dolaskom iz Borusije Dortmund.

Barsa se trenutno nalazi na sedmom mjestu tabele Primere sa 27 bodova iz 17 mečeva, a lider na tabeli i najveći rival Real Madrid ima 15 bodova više. U narednom kolu tim sa stadiona „Kamp Nou“ gostovaće drugoplasiranoj Sevilji u utorak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button