FUDBALREGIONTRANSFERI

Zvezdi sad Ado bliži od Arbolede

Jedna od prvih želja Crvene zvezde bio je kolumbijski štoper Danilo Arboleda iz Šerifa, ali je mnogo izvjesnije da bi put Marakane mogao da krene njegov saigrač Edmund Ado.

Kako piše portal MOZZART Sport, klub sa Marakane je ozbiljno zagrizao za novopečenog reprezentativca Gane koji je ostavio jak utisak u ljetošnjem dvomeču srpskog i moldavskog šampiona.

Zvezda je spremna da plati za njegov transfer oko 1.000.000 evra koliko navodno traži Šerif. U narednim danima bi pregovori trebalo da budu intenzivirani, a Zvezda se nada pozitivnom završetku.

Mladi Afrikanac ima 21 godinu i igra na poziciji zadnjeg veznog. Ljetos je došao u Šerif za 300.000 evra iz slovačke Senice u koju je stigao kao 18-godišnjak iz Gane i proveo u njoj tri sezone.

Prethodno kao tinejdžer nije prošao na probama u italijanskim klubovima Atalanti, Sasuolu i Bolonji. Čim je stigao u tabor moldavskog prvaka, izborio se za ulogu startera i bio nezamjenjiv šraf u ekipi Jurija Verniduba.

Odigrao je skoro svaki minut u ljetošnjim kvalifikacionim dvomečima protiv Alaškerta, Crvene zvezde i Dinama, a bio je starter i u svih šest mečeva grupne faze Lige šampiona protiv Reala, Intera i Šahtjora.

Dobrim ppartijama zaslužio i prvi poziv u reprezentaciju Gane od strane selektora Milovana Rajevca. Debitovao je u meču kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u novembru protiv Etiopije.

Zvezdina prva meta iz Šerifa je bio kolumbijski štoper Danilo Arboleda, ali srpski šampion polako gubi tu trku. Sjajnim igrama u Ligi šampiona je Kolumbijac sebi podigao cijenu i trenutno ima ponude bogatijih klubova iz Italije i Turske.

Njemu je ugovor sa Šerifom istekao, slobodan je igrač i sasvim sigurno može da očekuje bogate bonuse samo za potpis ugovora i visoku platu koji u ovim trencuima možda probijaju Zvezdine finansijske limite.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Magic Mushrooms Blue
Back to top button