BIHEVROPSKE LIGEFUDBAL

Nemanja Nikolić za SNM: Prezadovoljan sam svojim igrama, strpljivo čekam šansu za debi u prvom timu Olimpijakosa!

Nemanja Nikolić, mladi fudbaler iz Zvornika prije nešto manje od dvije i po godine bio je na meti Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama.

Potencijalna bomba prelaznog roka u regionu nije eksplodirala, jer po onoj staroj, gdje se dva svađaju, treći koristi priliku, tadašnjeg desnog beka Mladosti iz Doboja pored Kaknja u avgustu 2019. godine “ugrabio” je Olimpijakos.

Grčki tim ga je slao na pozajmice u Radnički iz Niša, Mladost (DK) i Haniju.

Nikolić još uvijek nije dobio priliku u prvom timu crveno-bijelih, međutim osnivanje B tima Olimpijakosa i igranje u Superligi 2 omogućilo je mladom beku da ostane u redovima grčkog velikana, a sada tamošnji mediji pišu da bi mogao dobiti priliku u prvom timu.

Navodi se da Pedro Martins, portugalski stručnjak koji vodi prvi tim, pomno prati sve talentovane igrače te mu se posebno svidio Nikolić, koji je pokazao kvalitet u B timu.

– Iskreno, prezadovoljan sam svojim igrama. Imao sam i nekih problema sa koronom, ali sada je to prošlost i hvala Bogu sve ide svojim tokom. Trenutno igram za B tim i mislim da su u klubu napravili dobar potez osnivanjem istog, počinje priču za naš portal, Nemanja Nikolić i dodaje:

– Trener Pedro Martins (šef stručnog štaba A tima Olimpijakosa) dosta prati B tim i obraća pažnju na mlade igrače koji bi u budućnosti mogli biti okosnica tima. Što se mene tiče, moje je da radim kao i do sada a na šefu je da odluči da li sam mu i kada potreban, rekao je Nikolić.

Olimpijakos je uvijek bio prava kolonija igrača sa ovih prostora. Pored Nemanje Nikolića dres atinskog velikana nosi i dojučerašnji fudbaler Partizana Svetozar Marković, a doskora su tu bili i Lazar Ranđelović, te Nikola Čumić.

– Da, Nikola i Lazar su otišli na pozajmice u Švajcarsku, odnosno Španiju. Sa mnom je tu sada samo Sveta, od naših. U pitanju je sjajna osoba i veliki profesionalac. Dosta vremena provodimo vremena zajedno i puno je lakše i meni kada imam jednog takvog prijatelja sa kojim mogu da pričam istim jezikom i da dobijem neki dobronamjeran i koristan savjet, ističe Nikolić.

Nemanja je trenutno u Zvorniku. Odmara i uživa sa porodicom.

– Trenutno uživam sa porodicom, “punim baterije”. Odmor stvarno dobro dođe jer smo prošli jedan fizički jako zahtijevan period, a odmora imamo toliko da se malo opustimo i spremimo za predstojeće izazove. Ljudi iz kluba su stvarno imali razumijevanja, pa smo dobili dan, dva više nego što je to uobičajeno, zaključio je Nikolić.

Nekadašnji kadetski i aktuelni mladi reprezentativac BiH u Atinu se vraća u nedelju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button