BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Vrlo jaki timovi već poslali prijave za 16. izdanje trke “Beograd – Banjaluka”

Stara narodna izeka kaže da se dobar glas daleko čuje, a to potvđuje i preliminarnmi spisak ekipa koje će učestvovati na 16. Trci “Beograd – Banjaluka”. Iako je do starta prve etape koja tradicionalno kreće iz Beograda ostalo još tri i po mjeseca (14. april), već sada je jasno da će i predstojeće izdanje okupiti neke od najboljih evropskih i svjetskih timova.

U prvom redu izdvaja se italijanski pro kontinental tim Bardijani, koji postoji pune četiri decenije i redovan je učesnik najboljih trke poput Đira, Tur d Fransa i drugih. Najveća zvijezda sigurno je Đovani Viskonti, čovjek koji u biografiji ima po bjede na Điru, a jednom je čak osvojio i majicu za najboljeg brdskog vozača trke oko Italije. Sportski direktor Bardijanija Luka Amorijelo potvrdio je da je organizacija minulog izdanja trke bila odlična, te da su četiri etape, što ravničarske, što brdske, bile od velike pomoći biciklistima pred nastup na Điru.

– Nećemo da okolišamo, imamo odlične bicikliste i želimo da pobjeđujemo. Na svakoj trci je cilj pobjeda. Nadam se da će nas publika podržati i naredne godine kao i ove, a ne sumnjam da će organizacija biti na vrhunskom nivou. Tokom našeg postojanja potvrili smo da znamo kako se stvaraju šampioni. Boje našeg kluba branili su Đulio Ćikone, Soni Kolbreli, Rikardo Pocovivo, Saša Modolo… Oni su od nas odlazili na world tour nivo. Sa druge strane, mi smo tim sa najviše etapnih pobjeda na Điro d’ Italiji. Enriko Bataljin i Ćikone su na Điru bili veoma uspješni u posljednje vrijeme – istakao je Amorijelo.

Prijavu je ponovo poslao menadžment tima Mazovže serce Polski, koji je dao dva prethodna ukupna pobjednika. U aprili je slavio Mikel Reim, a prije njega, na 14. Izdanju žutu majicu kući je odnio Jakub Kačmarek. Drugu godinu zaredom prijavili su se i amerikanci Novo Nordisk, tu je i tradicionalno dobra češka Dukla, kao i njemački tim Bajk eid. Ponovo dolaze i španski Kern Farm, te Minsk i mnogi drugi.

Za sada je poznato da će gradovi domaćini sigurno biti Beograd, Bijeljina i Vlasenica, dok su pregovori sa Šapcem i Obrenovcem u poodmakloj fazi. U igri je još nekoliko gradova, a kako sada stvari stoje, postoji mogučnost da prvi put u istoriji trka Banjaluka ne bude njen dio. Ipak, mnogo više detalja biće poznato u narednom periodu, a ono što se već sada može reći da će i novo izdanje imati vrlo jaku starnu listu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Back to top button