FUDBALREGION

ZLATNE LOPTE FSS STOJKOVIĆU I TADIĆU: U Kataru ćemo…

Fudbalski savez Srbije uručio nagrade najboljima u 2021. godini. Dragan Stojković Piksi po drugi put, izabran je za najboljeg trenera godine u Srbiji, a zlatnu loptu FSS za najboljeg igrača dobio je kapiten Orlova i Ajaksa, Dušan Tadić.

– Zaista je velika privilegija stajati na ovom mjestu, to iskreno kažem. Vidim da je konstatacija cijele nacije da je ova godina bila uspješna za fudbal, kako reprezentativni tako i klupski. To je ono što vraća vjeru u fudbal i u šta mi moramo da vjerujemo, da nastavimo tako. Nadam se da ćemo nastaviti da radujemo naciju. Uvijek sam igračima govorio da igraju za narod i za svoje porodice, za one ljude koji drhte pored televizora. Ovo nije ništa šta ćemo uraditi, samo ne smijem da pričam…”, najavio je Stojković.

Priznanjem je počastvovan i Dušan Tadić.

– Stvarno lijepa godina za mene na klupskom i reprezentativnom planu. Titula sa Ajaksom, igranje u Ligi šampiona i ono što je za nas najbitnije, plasman na Svjetsko prvenstvo. Najveće zasluge za to idu selektoru Stojkoviću, koji je pokazao šta se desi kada kreativni i pametni ljudi uzmu stvari u svoje ruke. Naravno, hvala i mojim saigračima bez kojih ničeg od ovoga ne bi bilo. Pokazali smo slogu i zajedništvo i da kada god je tako, niko nam ne može ništa, uvijek ćemo ostvariti rezultat, istakao je Tadić.

Novoustanovljeno priznanje za gol godine pripalo je Aleksandru Mitroviću, strelcu pobjedonosnog pogotka u Lisabonu, kojim je sačuvano prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, a za najbolju fudbalerku Srbije u 2021. proglašena je Jelena Čanković, igračica švedskog Rozengrada (bivši Malme).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button