NEKATEGORISANO

Reprezentativac BiH pojačao Srbiju

Dosadašnji reprezentativac BiH u kajaku, Darko Savić, u predstojećoj sezoni pokušaće da izbori mjesto u reprezentaciji Srbije.

Darko je još 2013. godine dobio državljanstvo Srbije i ubacivanjem discipline ekstremni kajak u program Olimpijskih igara u Parizu stvorili su se uslovi da pokuša da se na narednoj najvećoj smotri sportista nađe u dresu Srbije.

– U karijeri sam prošao sve. Sada se otvorila nova prilika da se takmičim u novoj disciplini. Trke se voze na stazama na kojim sam ja već nastupao u slalom disciplini, a ovo je kombinacije i spusta i slaloma. Smatram da imam šta da pokažem. Kao Banaljučanin mogu da kažem da je Vrbas idealan za trening, a smatram da uz saradnju sa Kajakaškim savezom Srbije mogu da pomerim sopstvene granice. Nadam se i sjajnim rezultatima. Godinama treniram i družim se sa skoro svim reprezentativcima Srbije u svim disciplinama i za mene je Srbija druga domovina. Znam kako funkcioniše srpska kajakaška porodica i veoma se radujem što ću sada biti deo to tima. Možda upravo i zbog toga osećam da mi je motivacija na nekom višem nivou nego do sada – naglasio je Savić posle sastanka sa predsednikom Kajakaškog saveza Srbije, Mirkom Nišovićem.

Predsjednik srpskog kajakaškog saveza, Mirko Nišović zadovoljan je željom Darka Savića da nastupa u našem dresu.

– Dolaskom Savića pokušaćemo da napravimo iskorak u ekstremnom slalomu, koji je nova disciplini koja nas očekuje u Parizu 2024 godine. Darko je iskusan takmičar, a ima i želje i volje da se oproba u novoj disciplini i meni je drago što možemo da mu izađemo u susret. Bitan je i podatak što je Darko iz Republike Srpske i nekako je najnormalnije da dođe da vesla za reprezentaciju Srbije, a mi ćemo mu pružiti podršku kako bi mogao da napreduje, a bilo bi odlično kada bismo i u divljim vodama imali predstavnike na Olimpijskim igrama, prvi put od nestanka bivše Jugoslavije – naglasio je Nišović.

Dolazak Savića pomoći će i razvoju rezultata sekcije na divljim vodama time što će pojačati konkurenciju u toj sekciji, a to je samo jedan od koraka koje je Kajakaški savez Srbije preduzeo kako bi pomogao razvoju klubova.

U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, a preko projekta Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usljed pandemije virusa COVID – 19, prošle i ove godine i finansijski su pomognuti klubovi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button