GRAND SLAMTENIS

REAKCIJE “Đoković nam se smije u lice”; “Svaki put padne na ispitu”

Dozvola za dolazak Novaka Đokovića na Australijan open izazvala je brojne reakcije u svijetu tenisa.

Dok je Australija preplavljena napadima i kritikama na račun svjetskog broja jedan, pojedine kolege, teniseri i teniserke imaju razumijevanja i tvrde da je dobro što će broj jedan braniti pehar u Melburnu.

Sem Grot, koji je proteklih dana bio u karantinu zbog korona virusa, u svojoj kolumni za Njuz korporaciju je istakao da je dozvola za Novakov ulazak u zemlju “pljuvačka u lice svim Australijancima”.

– I dalje mislim da je Đoković jedan od najvećih igrača ikada, ali sa veličinom ide i očekivanje i on pada na tom ispitu svaki put. On se smije u licu svim Viktorijancima. Bio je ovdje prošle godine, podigao je trofej i osvrnuo se tom prilikom na to šta su sve stanovnici Viktorije prošli u tom periodu. Igrao je pred praznim stadionima tokom zaključavanja. Njegova objava u utorak bila je zaglušujuća. Morao je bolje da zna šta slijedi – napisao je Grot.

Argentinac Dijego Švarcman, koji je igrao na ATP kupu u Sidneju, takođe se osvrnuo na cijelu priču.

– Ne želim da kažem šta mislim. Mi igrači smo već pričali u svlačionici. Možda će novinari naći način da budu prisutni u svlačionici narednih nekoliko nedjelja, ali mislim da mi ne moramo ništa da kažemo. Ovdje smo da igramo i Novak je razgovarao sa ljudima sa turnira, vladom, svi su pričali, mi igrači bi trebalo da budemo na jednoj strani. To je moje mišljenje – rekao je Argentinac.

Australijanka Samanta Stosur smatra da nije u redu napadati teniske autoritete što je Novaku dozvoljeno da dođe.

– Nemam predstavu šta to izuzeće znači, za šta se dobija. Znam da to ne bi trebalo da bude zamjereno ljudima sa Australijan opena, ona koja o tome odlučuje je naša vlada. Koja god aplikacija je bila poslata, očigledno su smatrali da je to bilo u redu. Ovo je goruća tema sada i nadam se da će na duže staze sve biti u redu – poručila je Stosur.

Ona je dodala i sljedeće:

– Ako je dato medicinsko izuzeće onda je ono medicinsko, vjerujem i sa pravim razlogom. Sve dok je tako ne postoji mogućnost da se protivite i sporite to.

Amerikanka Koko Vandevej je poručila da “Novak nije prekršio nikakva pravila”, dok je Grigor Dimitrov uvjeren da je sve u redu.

– Nisam doktor, ali sam siguran da postoji razlog da neko dobije izuzeće. Ako je sve legitimno, ako sve ide kako treba, onda je to u redu.

Najbolja igračica sveta, Ešli Barti nije željela da se pretjerano uvlači u spekulacije.

– Malo je nezgodno da kažem nešto o tome, ne odlučujem ja o svemu. Moramo da vjerujemo ljudima koji donose te odluke. Oni imaju prave informacije. Tako je kako je. Nema ništa više. Posljednja stvar o kojoj razmišljam na terenu je šta je u medicinskom kartonu igračice sa druge strane – poručila je Barti.

Njen sunarodnik Džordan Tompson kaže da je dobra vijest što će Novak igrati.

– Jedino što sam čuo je da on ima izuzeće i mislim da je dobro što će igrati ovdje. To je sve što mogu da kažem. Znam da smo mi u Australiji osjetljivi na tu priču o vakcinaciji, ali nemam šta mnogo da dodam. Srećan sam što će on igrati. Mislim da je lični izbor svakog da li će biti vakcinisan. Opet, vidim zašto su ljudi bjesni. Mene to ne zanima. Znam samo da svako treba da odluči za sebe hoće li se ili neće vakcinisati – zaključio je Tompson.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button