TENIS

Vilander opet o Đokoviću “Ni Australijanci nisu mogli kućama”

Čuveni Mats Vilander ponovo je prokomentarisao situaciju oko Novakoa Đokovića u Australiji.

U trenutku dok Đoković čeka ishod žalbe, čiji je epilog zakazan za tačno u ponoć u ponedjeljak, Šveđanin je ponovo podigao prašinu izjavom.

Na pitanje da li posljednji događaji, odnosno odluka da se ne vakciniše, mogli da utiču na Novakovu karijeru, Vilander je odgovorio sa “nezgodno”.

– Biti u karantinu nekoliko dana pred Grend slem je veoma teško. Da li će ovaj slučaj da predstavlja neku vrstu presedana. Nisam siguran. Ovo je splet nesrećnih okolnosti – rekao je Vilander za Tennis 365.

Vilander je sugerisao Đokoviću da objasni zašto mu je potrebno medicinsko izuzeće za ulazaku u Australiju.

– Svi u tenisu podržavaju ideju da Novaku nekako bi trebalo dozvoliti da igra, ali u isto vrijeme postoje pravila i propisi za obično Australijanca. Bilo je slučajeva kada neki od njih nisu mogli da se vrate kućama. Sve je sada na nadležnim organima – rekao je.

On je pozvao da se otkriju detalji dolaska prvog tenisera planete.

– Moramo da znamo čemu služi medicinsko izuzeće. Jeste privatna stvar, ali bi to mnogo olkašalo stvari. Kako je došlo do toga da Đoković stoji ispred carinika i ovaj mu brani ulazak? Kako je došlo dotle? Zvuči kao da je Đoković mislio da je sve u redu, ali odjednom nije – rekao je.

Uvjeren je i da svi iz teniskog sveta bi voleli da Đoković nastupi na Australijan openu.

– Siguran sam da drugi igrači žele da se Novak takmiči, ali je tenis globalni sport i moramo da se pokažemo kao ugledni građani. Da radimo ono što i drugi rade – zaključio je Vilander.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button