RUKOMET

Srbija u subotu može da Hrvate pošalje kući

Rukometaši Francuske dobili su prvoi veliki derbi na prvenstvu Evrope savladavši Hrvatsku sa 27:22, pa bi Srbija u slučaju pobjede u drugom kolu „kockaste“ poslala kući. Ta utakmica na programu je u subotu.

Francuska je kontrolisala dešavanja svih 60 minuta i zasluženo je stigla do pobjede. Prevagu nsu donijeli Deskat sa sedam, Mem sa šest i Fabregas sa četiri gola. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Čupić sa šest, Martinović, Šipić i Lučin sa po tri.

Crna Gora desetkovana povredama i koronavirusom, odigrala je dobro prvo poluvrijeme protiv moćne Danske (21:30). Ali, izabranici Draška Mrvaljevića koji je na mjestu selektora zamijenio Zorana Roganovića koji bi trebalo da se priključi timu do meča protiv Sjeverne Makedonije, promašili su dva sedmerca, pet zicera je skinuo Niklas Landin, pa su Danci odmakli.

U ostalim mečevima prvog kola postignuti su sljedeći rezultati: Rusija – Litvanija 29:27, Srbija – Ukrajina 31:23, Slovenija – Severna Makedonija 27:25, Španija – Češka 28:26, Norveška – Slovačka 35:25, Holandija – Mađarska 31:28.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button