GRAND SLAMTENIS

Upoznajte Dejvida Džona O'Kalahana od kojeg zavisi sudbina Novaka Đokovića u Australiji!

Nakon što se sudija Entoni Keli povukao iz slučaja Novaka Đokovića i predao ga Federalnom sudu, posao će preuzeti Dejvid Džon O'Kalahan.

O'Kalahan je studirao na Univerzitetu u Melburnu i na Jejlu. Bio je asistent časnom sudiji Kiliju u Federalnom sudu Australije između 1982. i 1983. godine

Nakon toga se preselio u SAD, gdje je u “Salivenu i Kromvelu” u Njujorku bio na praksi, a potom i u advokatskoj kancelariji “Vigin i Dana”.

Postavljen je za višeg savjetnika 2003. godine, a tokom godina angažovan je na mnogim slučajevima u sferi korporativnog prava, zakona o trgovačkoj praksi, zakona o prihodina i franšizingu, vlasničkom kapitalu, prava na rudarstvo i energetiku, kao i ustavnog prava. Bio je potpredsjednik viktorijanske skupštine, a u periodu između 1996. i 1998. godine bio je gostujući profesor na Jejlu. Trenutno je gostujući profesor na školi za prava u Melburnu.

Novakov advokatski tim definitivno ne može biti zadovoljan ishodom današnjeg ročišta. Pored činjenice da će cjelokupan slučaj biti prebačen na Federalni sud, što automatski znači i nešto duži proces.

Novak pred sudiju O'Kalahana izlazi 00.15 časova po srednjoevropskom vremenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: liberty caps mushroom
  2. Povratni ping: 영화 사이트
Back to top button