TENIS

PRAVIO GRIMASE Osvanuo snimak Nadalove reakcije na pitanje o Đokoviću VIDEO

Bura oko Novaka Đokovića se ne stišava, uprkos tome što je dobila konačan epilog.

Ponovo je u centru pažnje Rafael Nadal, koji je nakon pobjede u prvom kolu Australijan opena protiv Markosa Girone (3:0) ponovo prokomentarisao situaciju oko prvog reketa svijeta.

Španac je rekao da ne želi da se miješa u odluke australijskih vlasti, a sada je izašao i snimak njegove izjave na konferenciji za medije.

Bez ikakve sumnje, ponovo će Nadalove reakcije izazvati pažnju svjetske javnosti. Pokušao je španski teniser ponovo da bude diplomata, koji je od novinarke koja mu je postavila pitanje o Đokovićevom učešću tražio da mu više puta ponovi šta želi da kaže.

Kada mu je novinarka ponovila pitanje, Nadal je napravio zbunjenu facu nakon čega se blago osmijehnuo.

– Ne znam. Inače, postajem prililčno umoran zbog toga. Skoro nedjelju dana je prošlo kada je pobijedio na prvom suđenju i bilo mu je omogućeno da trenira. Rekao sam da pravda priča i da je to najispravnija stvar. I, ako je pravda rekla da je nejgova viza u redu i da može da igra. Juče je pravda rekla drugačiju stvar. Ja neću nikad biti protiv onoga što pravda kaže.

– Druga stvar je šta je vjerujem lično. Idealna situacija u svijetu sporta je da su najbolji igrač svijeta na terenu i da igraju na najvećim događajima. To je bolje za sport, bez sumnje. Da je Novak bio ovdje i igrao, to bi bilo bolje za sve. Kao što sam rekao na početku, ja ne mogu da kažem drugu stvar, jer vjerujem da je stvar sada vrlo jasna.

Nadal je i prije odluke suda upitan kakav je njegov stav po pitanju Novakovog nastupa u Melburnu, kada je rekao da niko nije veći od turnira i da će i bez Srbina, Australijan open biti odličan.

Nedugo zatim uslijedilo je pitanje od strane drugog novinara, da li će mu na turniru nedostajati jedan od najvećih rivala i kako se osjeća time što je jedini osvajač Australijan opena koji se trenutno nalazi u Melburnu.

– Uvijek sam imao veliko poštovanje i dobar odnos sa mojim rivalima. Vjerujem da je život bolji kada imate dobar odnos sasvima, posebno u svlačionici, uz neke izuzetke. To je moja filozofija, da budete dobri sa svima, onda ste srećniji. Novak nije bio izuzetak, uvijek smo imali sjajan odnos. Iskreno, želim mu sve najbolje, mislim da je situacija bila ludnica. On nije jedini koji je učinio da stvari budu ovako loše u ovom slučaju, ima još odgovornih za ovu užasnu situaciju posljednje dvije nedjelje. Ali, naravno, on je jedan od dogovornih takođe. Lično, volio bih da igra ovdje. Da li je to fer ili nije, to je druga stvar o kojoj ne želm više da pričam – rekao je Nadal.

Nadal u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije čeka pobjednika duela između Tanasija Kokinakisa i kvalifikanta Janika Hanfmana.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button