BIHFUDBAL

Marić: Tekstilac će opet biti pozitivna priča

Dva velika pojačnja Tekstilac je našao praktično u svojim redovima, pošto su Zlatko Duspara i Dušan Marić odlučili da se vrate aktivnom igranju nakon što su privremeno prekinuli karijeru tokom prvog dijela sezone.

Njih dvojica su se stavili na raspolaganje treneru Dariju Puriću nakon što su određeni ljudi napustili upravljačke strukture kluba, a Marić za SNM kaže da je itekako motivisan i srećan zbog novih vjetrova koji duvaju u klubu.

– O funkcionisanju kluba sada brinu Siniša Ružojčić i Milanko Balešević, mladi momci koji iskreno i sa mnogo entuzijazma rade svoj posao. Zato ne sumnjam da će sve podići na viši nivo. Sigura sam da će Tekstilac ponovo biti pozitivna priča i jedna od poželjnijih fudbalskih sredina kao što je i u nekom ranijem periodu i bila. Naravno da je to jedan od razloga zbog kojih sam se vratio, a isto je učinio i Duspara – rekao je Marić.

U pauzi između dvije polusezone dosta igrača napustilo je klub. Osim dvojie povratnika, ekipu je pojačao napadač Nemanja Kojić, koji dolazi iz slovačkog niželigaša Filakovo, desni bek Ivan Živković koji je nastupao na Farskim Ostrvima i mladi štoper Nemanja Stupar koji je ranije nosio dres derventskog prvoligaša.

– Evidentno je da ćemo u potpuno drugačijem sastavju biti na proljeće, ali uz nekoliko kvalitetnih pojačanja i momaka iz omladinskog pogona, nadam se da ćemo sastaviti ekipu koja će konkurisati za gornji dio tabele Prve lige Srpske. Ono što me posebno raduje jeste što poslije vakuma od pet, možda i više godina, na scenu stupaju omladinci koji su prošli našu školu i već pokazali kvalitet. Oni će sigurno biti okosnica ekipe u narednim godinama – naglasio je Marić.

“Krojači” će u sklopu priprema odigrati šest susreta, a prvi je zakazan protiv Borca iz Šamca 5. februara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button