GRAND SLAMTENIS

NASTAVLJENA TRADICIJA Mlada Hrvatica šampionka Australijan Opena

Hrvatska teniserka Petra Marčinko šampionka je juniorskog Australijan opena, pošto je u finalu savladala Belgijanku Sofiju Kostulas sa 7:5, 6:1.

Iako je u prvom setu ispustila brejk prednosti, 16-godišnja Marčinko je u 11. gemu napravila novi brejk, set je zapravo završila sa sedam uzastopnih poena.

U drugom setu je Marčinko dominirala, napravila je tri brejka, a ni u jednom od svojih gemova se nije suočavala sa brejk loptom.

– Igranje na Rod Lejver areni bilo je veliko iskustvo. Bila sam nervozna na početku jer je veliki stadion, moje prvo slem finale. Ipak, ostala sam mirna u važnim trenucima – rekla je Marčinko, koja je na putu do titule u četvrtfinalu eliminisala i srpsku teniserku Lolu Radivojević.

– Uzbuđena sam i puna samopouzdanja. Jedva čekam da vidim kako ću se snaći na profesionalnom nivou – na ITF turnirima, možda i neki WTA – dodala je Hrvatica.

Marčinko je četvrta Hrvatica koja je osvojila juniorski Australijan open, poslije Ane Konjuh (2013), Jelene Kostanić (1998) i Mirjane Lučić (1997).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button