ATPGRAND SLAMTENIS

Medvedev: Televizor kod kuće je sigurno polupan

Danil Medvedev nije uspeo da se dokopa druge grend slem titule u karijeri iako je bio na korak od toga, ali je našao snage da se našali poslije meča.

U četvrtom grend slem finalu karijere poražen je od šestog nocioca, Rafaela Nadala poslije maratonskog meča i pet sati i 24 minuta igre u pet setova, 2:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5.

– Teško je naći reči posle pet i po sati. Čestitam Rafa, gledajući tebe bio sam zapanjen – rekao je Medvedev i nastavio:

– Posle meča sam pitao, jesi li umoran, da li si živ poslije svega? Nivo meča je bio visok. Rafa, ti si podigao nivo poslije drugog seta. Nevjerovatan si šampion. Momci imate veliko rivalstvo, ništa nije gotovo – rekao je aludirajući na trku za GOAT velike trojke.

Danil se zahvalio svima u timu i suprugi Dariji koja nije bila u Australiji.

– Hvala mom timu, mojoj loži, Oliju i Žilu, hvala što ste preživljavali teške momente sa mnom. Obično je moja supruga tu, ali sada je kod kuće, vjerovatno je TV polomljen! Želim i njoj da se zahvalim, kao i svima u mom timu, Janu, Eriku, roditeljima i svima koju su gledali – naglasio je.

Na kraju, zahvalio se na podršci i navijačima, koje je nerijetko kritikovao.

– Pokušaću da budem bolji sljedeći put, hvala vam na podršci. Hvala i Tenis Australija i Kregu Tajliju, direktor turnira je težak posao. Možda je ovaj bio u tvojoj karijeri najteži, to ćeš mi poslije reći. Nadam se da ćeš ostati još 15 godina na ovoj funkciji, barem dok ja igram – zaključio je Medvedev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button