FUDBALREGIONTRANSFERI

FK PARTIZAN: Jevtović se vraća, Milovanović ostaje!

Partizan je pred zaključenjem još jednog posla u zimskom prelaznom roku i opet će angažovati dobro poznato lice. Još jedno – besplatno i to Marka Jevtovića.

Završetkom kalendarske 2021. istekao mu je ugovor sa Al Ahlijem iz Katara, što znači da će se kao slobodan igrač pojaviti na Topčiderskom brdu.

U Humskoj vide 28-godišnjeg Zemunca kao zamjenu Danilu Pantiću, kome su na prijateljskoj utakmici sa Bašakšehirom u subotu stradali ukršteni ligamenti koljena i po svemu sudeći za njega je proljećni dio sezone okončan prije nego što je i počeo. Iako je Marko Jevtović tipičan zadnji vezni, stručni štab je procijenio da može da nadomjesti izostanak nešto ofanzivnijeg Pantića.

Marko zna kako se osvajaju trofeji, jer je u ekipi Marka Nikolića tokom takmičarske 2016/17 bio i te kako zaslužan za duplu krunu, a u sezonama prije i poslije toga doprinjeo je osvajanju još dva Kupa Srbije.

S druge strane, Marko Milovanović, mladi napadač ove sezone neće napstiti Humsku, uprkos tome što su zapljusnuti ponudama iz inostranstva. Kako sami kažu, neke od njih su primamljive, ali je procjena odgovornih da je mladi napadač potrebniji sastavu trenera Aleksandra Stanojevića u napadu na titulu čekanu od 2017. nego novac koji će, prije ili kasnije, zaraditi njegovom prodajom.

Bez obzira na interesovanja Anderlehta (navodno ponudio 5.000.000 evra i 20 procenata od naredne prodaje) i Vulverhemptona (6.000.000 evra, identični procenti od budućeg transfera i pozajmica do ljeta), crno-bijeli su odlučni da zadrže strelca tri gola u osjetljivom dijelu jesenje sezone, kad stručni štab nije mogao da računa na, u tom trenutku bolesnog, Rikarda Gomeša.

“Milovanović ostaje kod nas i neće mijenjati status”, saopštili su iz Partizana u danu kad je plasirana informacija da bi mogao put Premijer lige.

Ugovor snažnog napadača važi do juna 2023. što ostavlja rukovodiocima Parnog valjka dvije opcije: da u skorije vrijeme produže saradnju sa biserom iz „klase 2003“ i tako mu dodatno podignu cijenu prilikom pregovorima sa zainteresovanim kupcima ili ga na ljeto prodaju, kako bi izvukli što veće obeštećenje prije ulaska u završnu godinu ugovora.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 호두코믹스
Back to top button