FUDBALREGION

Dejan Stanković: Milijaš je trebao šutati penal!

Dejan Stanković je zadovoljan što je njegova ekipa imala zahtjevnu provjeru protiv Šahtjora iz Donjecka, u kojoj je željela da se nadigrava, što je predstavljalo rizik u okršaju sa tako brzim protivnikom.

– Veoma zahtjevna utakmica u svakom smislu te riječi, kako taktički, tako i fizički. Znali smo šta možemo da očekujemo od ekipe De Zerbija koji je jedan od revolucionara i koji ima svoj stil igre. Nismo htjeli da budemo u podređenoj ulozi i da se ništa ne pitamo. Znali smo kada smo izašli visoko koji su to rizici, jer su oni ozbiljno brza i tehnički dobra ekipa. Momci nisu dobro ušli u utakmicu, pa smo primili dva brza gola, ali su sve to greške koje se mogu ispraviti. Nakon toga je reakcija momaka bila fenomenalna. Vratili smo se u utakmicu i nastavili sa visokim presingom, iako smo imali nekoliko lopti preko odbrane. Ipak, zadovoljan sam svim što sam vidjeo. Protivnik je bio ozbiljna ekipa, i mislim da su se momci dobro pokazali. Izgubili smo, ali smo imali prilike. Prava utakmica, iz koje ćemo sigurno izaći jači, rekao je Stanković i dodao:

– Žao mi je zbog promašenog penala. Trebao je Milijaš da uđe da šutira. Šalu na stranu, zadovoljan sam sa onim što sam vidjeo!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button